blog, tips

Hoe ik mijn statistieken verdubbelde deze maand

december 30, 2015
IMG_7410

hoe ik mijn statistieken verdubbelde deze maandVorige maand zat ik echt in een serieuze blogdip: ik postte slechts vier artikeltjes, slechts één per week dus! Ik vond op crvy.nl de perfecte oplossing voor mijn blogdip: een vaste blogregelmaat! Zij koos ervoor om elke dag te bloggen, maar dat was voor mij wat te hoog gegrepen. Daarom blogde ik in de maand december om de dag en de resultaten zijn écht wel de moeite! Benieuwd?

Het lukte!

 Ja, het is me écht gelukt om om de dag een artikel te plaatsen, iets wat ik op voorhand niet had verwacht! Soms wat later dan verwacht, maar hé: van vier artikeltjes naar vijftien is toch wel een mooie prestatie. Nadat ik mijzelf verplichtte om om de dag te bloggen, had ik erg veel schrik dat ik niet genoeg inspiratie zou hebben. Het tegengestelde gebeurde! De ideeën bleven maar komen en op den duur had ik al een aardig lijstje volgekrabbeld. Dat december de kerstmaand was, had daar waarschijnlijk wel iets mee te maken. Ik schreef bijvoorbeeld een aantal feestelijke artikels over kerstoutfits en hield ik een ‘cadeautips voor …’ reeks. Ik plande regelmatig artikels op voorhand in wanneer ik weinig tijd had om iets te schrijven om ervoor te zorgen dat ik toch om de dag iets kon publiceren!

De cijfers
hoe ik mijn statistieken verdubbelde deze maandhoe ik mijn statistieken verdubbelde deze maandhoe ik mijn statistieken verdubbelde deze maandIk verklapte al dat ik in december mijn cijfers kon verdubbelen. Zo kan je zien dat het bezoekersaantal deze maand op 1.896 lag, wat meer dan het dubbel was van vorige maand met zo’n 660 bezoekers! Verder kreeg ik zo’n 173 waarderingen en 271 reacties deze maand. Een dikke kus daarvoor, want ondanks alle cijfers vind ik jullie reacties nog altijd het fijnst om te lezen!

Een kleine nuancering van deze cijfers is waarschijnlijk wel het artikel dat gepubliceerd werd op KU Leuven blogt. Dat zorgde namelijk voor zo’n 200 weergaven in december. Facebook was de grootste bron voor referrers, waar ik trouwens gewoon zoals anders op verschillende pagina’s mijn artikels deelde.

hoe ik mijn statistieken verdubbelde deze maand De cijfers op weekbasis verschilden hiervoor altijd erg, met een gemiddelde van ongeveer 100 à 200 wekelijkse bezoekers. Dit aantal werd ongeveer verdriedubbelt!

Week 1

aantal bezoekers: 626

meest gelezen artikel: Samenwonen: waar moet je rekening mee houden?

Week 2

aantal bezoekers: 677

meest gelezen artikel: Deze dingen moet je niet zeggen tegen iemand die zijn rijbewijs nog niet heeft

Week 3

aantal bezoekers: 458

meest gelezen artikel: Vie de Julie WINACTIE  (waaraan je nog steeds aan kan deelnemen!)

Week 4

aantal bezoekers: 505

meest gelezen artikel: Makkelijke haar-en make-up tutorials voor Kerst

Wat leerde ik uit dit experiment?

Wil je stabiele cijfers, dan moet je ook stabiel bloggen. Natuurlijk zitten er altijd wel serieuze uitschieters tussen en zullen andere artikels dan weer helemaal niet in de smaak vallen, maar op lange termijn denk ik wel dat je een beetje kan inschatten wat je lezers graag lezen. Die regelmaat in het bloggen is niet alleen handig voor je lezers, maar ook voor jezelf. Hoe frequenter je blogt, hoe meer bezoekers. Kan jij elke dag bloggen? Zeker doen dan! Zorg er wel voor dat het haalbaar blijft en dat het geen verplichting wordt in plaats van een hobby.

Volgende maand ga ik door examens minder kunnen bloggen, maar die regelmaat van 3 à 4 artikels per week zal ik daarna behouden!

You Might Also Like

39 Comments

 • Reply justaxelle december 30, 2015 at 1:32 pm

  hahaha lol kuleuvenblogt :d supergoed jong! zou het ook wel willen maar gewoon niet kunnen! Blijf zo doordoen zou ik zeggen! 🙂 xx

  • Reply Vie de Julie december 30, 2015 at 1:33 pm

   geef het eens een kans zou ik zeggen? Ik had ook nooit verwacht dat het mij zou lukken! xx

   • Reply justaxelle december 30, 2015 at 1:35 pm

    haha ja maar misschien is dit voor mij niet de juiste periode om het eens uit te proberen haha 😀

 • Reply hernameiseva december 30, 2015 at 1:38 pm

  Amai supergoed bezig 😀 ik wil ook om de dag gaan bloggen, dan krijg je idd meer bezoekers 🙂

  • Reply Vie de Julie december 30, 2015 at 1:39 pm

   Ja en dat is nog goed haalbaar in vergelijking met elke dag!

 • Reply Jennifer | JenniferZ december 30, 2015 at 2:31 pm

  Super leuk en handig artikel! Ik wist niet dat regelmaat zoveel verschil maakt haha

 • Reply Marushi december 30, 2015 at 2:58 pm

  Supergoed gedaan! Ik ben de laatste twee weken vrij geweest en heb ook echt veel meet geblogd. En dat kan je ook wel terug zien in de statistieken! -x-

  • Reply Vie de Julie december 30, 2015 at 2:59 pm

   Bedankt! En ja inderdaad, is wel eens leuk om die evolutie te zien!

 • Reply CRVY december 30, 2015 at 3:12 pm

  Whieeh, wat leuk dat ik je heb kunnen inspireren! Wat mij betreft een prachtig resultaat waar je hartstikke trots op mag zijn!

  • Reply Vie de Julie december 30, 2015 at 3:14 pm

   Ja haha bedankt daarvoor, vond het echt een goed artikel! En bedankt 😄

 • Reply gerhildemaakt december 30, 2015 at 3:45 pm

  Goed gedaan, doe zo voort! En succes met je examens, he.

  • Reply Vie de Julie december 30, 2015 at 3:46 pm

   Heel erg bedankt, zal ik zeker doen! En dank je 😄

 • Reply BlogbyDenisee december 30, 2015 at 5:50 pm

  Gaaf zeg!

 • Reply Britt • Annebrittures december 30, 2015 at 6:57 pm

  Wow, amai zo straf dat dat zo’n verschil kan maken, haha! Wie weet schieten ze dan ook de hoogte in als ik wat beter mijn best deed, haha. Maar ik ben gewoon iets te lui misschien om er zoveel tijd in te steken. (Ik zou het willen hoor, maar ik heb echt schrik dat ik misschien de lat nog hoger ga leggen. Dat het nergens gaat stoppen, snap je?) Fijne jaarwisseling alvast! 😉

  • Reply Vie de Julie december 30, 2015 at 7:02 pm

   Ja dat ken ik ja, je moet een regelmaat hebben waar je zelf tevreden mee kan zijn en die je ook kan volhouden! Goed nieuwjaar! 🎉😘

 • Reply thefoodshot december 30, 2015 at 7:02 pm

  Wow wat een resultaat! En was het niet moeilijk om het te combineren met studeren en de blok? 🙂 x

  • Reply Vie de Julie december 30, 2015 at 7:05 pm

   Op zich viel dat goed mee, ik schreef op voorhand al een heleboel artikels of zorgde dat ik enkel de foto’s of tekst nog de dag zelf moest invoegen! Zo kroop er wat meer tijd in in de weekends maar op de dag zelf niet zo ☺️ x

   • Reply thefoodshot december 30, 2015 at 7:08 pm

    Oke, ik ga ook eens proberen wat meer de bloggen, maar toch na de examens. Alvast bedankt voor de tips! 😉 x

    • Reply Vie de Julie december 30, 2015 at 7:13 pm

     Ja haha na nieuwjaar ben ik ook van plan om een pauze in te lassen! Veel succes met je examens en goed nieuwjaar! 😉

     • thefoodshot december 30, 2015 at 7:16 pm

      Dankjewel jij ook! 🙂

 • Reply girlbehindthecloset december 30, 2015 at 9:48 pm

  Wooooooow Julie!!! Deze statistieken zijn echt niet normaal! 😱 Als dit meer dan het dubbel is dan deed je het volgens mij voor december ook al goed want ik kom nog niet eens aan de helft van wat je nu hebt 😂 Dus denk dat je hiervoor ook al goed bezig was! Maar dit is echt: Wauw! 🙌🏻 Het wordt dringeeeeeend tijd dat ik frequenter ga bloggen want ik heb ook een blogdip vrees ik 😅 Dikke proficiat, Julieke!! 🎉😘

  • Reply Vie de Julie december 30, 2015 at 9:53 pm

   Bedankt! 😁 ja het was wel even een tandje bijsteken maar het is me toch gelukt 🎉🎉🎉 veel succes girl, lukt u wel! Zoek de regelmaat 😘

 • Reply MY TOUCH OF GOLD december 31, 2015 at 9:30 am

  Leuk zeg en echt goed bezig! Mij lukt het jammergenoeg net om 1 x per week te bloggen. Hopelijk in de toekomst ook meer voor mij x

  • Reply Vie de Julie december 31, 2015 at 11:40 am

   Goede voornemens misschien voor volgend jaar? Maar inderdaad, je moet doen wat lukt voor jou ! 😀 fijn eindejaar!

 • Reply artisticstateofmind december 31, 2015 at 9:59 am

  Ik blog momenteel ook om de dag. Ik vind het erg prettig!

  • Reply Vie de Julie december 31, 2015 at 11:40 am

   Ja, ik vond het ook eigenlijk de perfecte regelmaat, dus ik ga het in de toekomst ook blijven doen! Fijn eindejaar! x

 • Reply Jennifer december 31, 2015 at 10:13 am

  Ik denk, nu komt het. De sleutel tot het verdubbelen van mijn statistieken. Maar nee, toch niet. Want als je inderdaad ‘slechts’ 600 bezoekers hebt, dan kun je die vrij makkelijk verdubbelen. Ik heb jouw bezoekers keer 100, en dat aantal verdubbelen is toch moeilijker en dat is niet zo simpel als jij hier schetst.

  • Reply Vie de Julie december 31, 2015 at 11:42 am

   Helaas werkte de tip dan niet voor jou, logisch ook als je zegt dat je mijn bezoekers maal 100 hebt want dan blog je waarschijnlijk al elke dag. Kleinere bloggers hebben hier misschien wel iets aan, dus vandaar de tip 😉 Gelukkig nieuwjaar nog!

 • Reply Falderie december 31, 2015 at 11:27 am

  Ik neem me altijd wel voor om op voorhand artikels in te plannen, maar dat komt er maar niet van… Structuur, zo moeilijk soms! 🙂

  • Reply Vie de Julie december 31, 2015 at 11:43 am

   Ja haha ik ken het! Soms moet je jezelf wat proberen te pushen, want mij zou het anders ook niet gelukt zijn haha! Fijn nieuwjaar!

 • Reply caroliendegraaf december 31, 2015 at 11:46 am

  Wauw wat een mooie cijfers zeg! Ik ben deze maand ook ineens ruim 300 unieke bezoekers rijker (nu 844), wat ik echt super vind. Hopelijk kunnen we deze lijn doorzetten!

  • Reply Vie de Julie december 31, 2015 at 11:48 am

   Proficiat, en zo verder naar volgend jaar! fijn eindejaar Carolien! 😉

   • Reply caroliendegraaf december 31, 2015 at 12:04 pm

    Dankjewel! Jij ook een hele fijne jaarwisseling! Liefs

 • Reply Claudia januari 5, 2016 at 10:27 pm

  Ik vond dat ook zo’n tof project van Merel. Wat tof om te zien dat het bij jou ook gelukt is. Ik heb nu ook al een hele planning voor januari en nu hoop ik het zo vol te houden. Het is meer het tijdsgebrek dat de doorslag gevende factor zal zijn

  • Reply Vie de Julie januari 6, 2016 at 1:50 pm

   Ja inderdaad, dat vond ik een heel leuk artikel! Heel veel succes alvast 🙌🏼!

 • Reply morganecorteel april 18, 2016 at 10:53 pm

  Ik merk dit ook echt! Sinds ik om de drie dagen blog gaan mijn statistieken de hoogte in alsook mijn followers op social media! Ik ben blij jouw blig gevonden te hebben ziet er heel leuk uit!

  • Reply Vie de Julie april 18, 2016 at 10:54 pm

   Fijn dat het voor jou ook zo goed werkt! En oh heel lief van je! X

  Leave a Reply