blog, blogdate

Ik deed mee aan een bloggers swap!

september 25, 2015
IMG_7410

Cadeautjes krijgen (en uitpakken) heb ik altijd ont-zet-tend spannend gevonden! Laatst las ik ergens een artikel over een ‘Bloggers Swap’ en ik werd er zo enthousiast van dat ik een maand later al mijn eerste pakketje op de bus deed en ontving! Benieuwd wat ‘swapping’ inhoudt en wat ik kreeg?

Wat is het? Een swap is eigenlijk een soort van ‘secret santa’: jij koopt voor een bepaald bedrag cadeautjes voor jouw swap-maatje en een anonieme swap-partner stuurt jou ook een mooi pakketje op! Meestal houdt men een swap rondom een bepaald thema zoals herfst, back to school, Kerstmis,… Elke gelegenheid is eigenlijk goed om aan een swap mee te doen!

 Hoe werkt het? Als je in België woont, kan je terecht in deze Facebookgroep om deel te nemen aan een swap. Hier leer je mede-bloggers kennen die over heel België verspreid zitten! Meestal wordt er dan een bericht geplaatst in verband met een nieuwe swap-editie en moet je laten weten dat je mee wil doen door je email-adres achter te laten. Er wordt natuurlijk op voorhand een vast bedrag (meestal rond de 15 euro) afgesproken zodat iedereens cadeau dezelfde waarde heeft.

Daarna begint een swap zo: via deze site krijgen de deelnemers een anonieme swap-partner toegedeeld en vult iedereen zijn verlanglijstje aan, want hoe weet je anders wat je voor een wildvreemde medeblogster moet kopen? Zo krijg je toch al een aardig idee van wat een persoon graag wil hebben en kan je zelf ook jouw wish list opstellen. Hierna kan je aan de slag: met het verlanglijstje van je partner in je hand trek je erop uit om cadeautjes te kopen!    Na het kopen, inpakken -en versturen (waar je meestal zo’n 5 euro voor moet tellen) van jouw swap-pakket komt dit aan bij jouw swap-maatje. Tegen een afgesproken datum mag iedereen dan zijn pakketje opendoen: het vervelende wachten is dan eindelijk gedaan en het leukste -het uitpakken- begint!

  Mijn gekregen pakketje:

1. Schriftje

2. Markeerstiften

3. Post-its

4. Fijnschrijf pennetjes

5. Opvouwbare lat

6. To-do list

7. Geurkaars

8. Zelfgemaakt (!) tasje

Ben ik tevreden? Op mijn verlanglijstje stonden voornamelijk schoolspulletjes en geurkaarsen -want hé, het thema van deze ‘swap’ was Back to school/Herfst. Dit somt dan ook perfect op wat ik gekregen had! Daarvoor een grote shoutout naar Marieke van Unique Marieke die dit mooie verrassingspakket voor mij had samengesteld! Het tasje wat je ziet is trouwens volledig zelfgemaakt door haar (jaloers!).

Hoe kan jij meedoen? Ben jij een blogger en beginnen jouw vingers ook te jeuken om snel een cadeautjespakket open te maken? Doe dan snel mee door Belgische Bloggers Swappen te liken op Facebook om op de hoogte te blijven van volgende swaps!

Kende je het fenomeen ‘swappen’ al?

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply engelina september 25, 2015 at 11:56 am

  Wat een leuke spulletjes heb je gekregen . En wat een leuk tasje .

  • Reply Vie de Julie september 25, 2015 at 11:57 am

   Ja he! Vind het echt leuk gemaakt!

 • Reply creabeaatje34 september 25, 2015 at 11:58 am

  Wat ontzettend leuk ^^

 • Reply BlogbyDenisee september 25, 2015 at 5:53 pm

  Heel leuk!!

 • Reply osnapitzsharis september 25, 2015 at 6:01 pm

  Ooh super leuk!! Dat zou ik ook wel een keertje willen doen

  • Reply Vie de Julie september 25, 2015 at 6:42 pm

   Zeker doen! Je zult er geen spijt van krijgen 😉

 • Reply Myrthe september 25, 2015 at 7:14 pm

  Wat leuk zeg! Eens kijken of ze iets vergelijkbaars voor Nederlandse bloggers hebben 🙂

  • Reply Vie de Julie september 25, 2015 at 7:15 pm

   Ja zeker eens kijken! Dat zul je vast en zeker wel vinden ☺️

 • Reply lisannebijker september 26, 2015 at 9:14 am

  Leuk zeg!

 • Reply Bibiane september 26, 2015 at 9:53 pm

  Dat tasje is zo leuk! Ik was net te laat voor deze swap, maar aan de volgende doe ik zeker mee!

  • Reply Vie de Julie september 26, 2015 at 11:01 pm

   Goed idee! Altijd spannend zo’n swap!

 • Reply Wat er in mijn tweede swappakketje zat – Vie de Julie april 25, 2016 at 8:52 pm

  […] Als je even de draad kwijt bent en geen idee hebt over wat ik het nu heb, zal ik even een snelle recap geven. Bij een swap koop je voor een bepaald bedrag enkele leuke cadeautjes voor je swapmaatje en krijg je zelf ook een pakketje opgestuurd! Ik vind het altijd super spannend, want je weet natuurlijk niet wat je precies zal krijgen en wie voor jou cadeautjes heeft gehaald! Als je meer wil weten over swaps of je zelf eens mee wil doen, lees dan even mijn eerste verhaal hierover: Ik deed mee aan een bloggers swap!. […]

 • Reply avecsans april 28, 2016 at 7:47 pm

  Gaaf zo’n swappakketje!

  • Reply Vie de Julie april 28, 2016 at 10:28 pm

   Ja he, je kan altijd even aansluiten op de facebookpagina om ook eens mee te doen! 😄

  Leave a Reply