blog

Jullie aan het woord: resultaten enquête!

april 30, 2016

header-blog-vdjZo’n twee weken geleden liet ik jou aan het woord en kreeg jij de kans om jouw eerlijke zegje te doen over mijn blog. Zo kregen jullie toch een beetje inmenging in Vie de Julie 2.0. Ik laat jullie de resultaten zien met de nodige tabelletjes en uitleg en vertel je welke blogveranderingen je vanaf volgende week al kan verwachten! Benieuwd?

Enkele algemene startvragen

Schermafbeelding 2016-04-28 om 14.34.47Who runs the world? Juist ja, girls! Zo’n 95% van mijn lezerspubliek bestaat dus uit vrouwen (wat ik alleen maar kan aanmoedigen!), dus klein meerderheidje maar. Toch even mijn respect uiten voor de welgeteld twee moedige mannen die het aangedurfd hebben om de enquête in te vullen! In het totaal hebben 32 lezers hun eerlijke stem laten horen, waar ik ontzettend blij mee ben! Kusjes voor iedereen -ook voor diegenen die dat niet deden, maar toch stiekem meelezen trouwens-!

Schermafbeelding 2016-04-28 om 14.34.57Zo’n 70% van de lezers is tussen de 19 en 25 jaar. Ik schrijf dus vooral voor mijn eigen leeftijdscategorie, wat ik eigenlijk ergens wel verwacht had en gelukkig ook bij mijn artikels past. Ik moet alvast niet echt op mijn w**rden letten, want niemand van jullie is jonger dan twaalf jaar! Ook de jongere- en oudere generaties -die beiden rond de 15% zitten- zijn goed vertegenwoordigd en lezen regelmatig een artikeltje mee.

Jullie (minst) favoriete categorieën

Schermafbeelding 2016-04-28 om 14.35.07Fieuw, gelukkig leest meer dan de helft ALLES graag! Op de eerste plaats staat lifestyle als kopleider, gevolgd door persoonlijke artikels en travel! Dat komt goed uit, want wat betreft die voorlaatste categorie heb ik al enkele toekomstplannen… Scroll dus maar snel naar beneden!

Omdat ik vooral over lifestyle schrijf, vroeg ik me af wat jij dan precies het liefste leest. 3/4de vond de persoonlijke verhalen het fijnst om te lezen, gevolgd door (studenten)tips & tricks en herkenbare struggles op een gedeelde tweede plaats!

Schermafbeelding 2016-04-28 om 14.35.36Misschien zelfs nog interessanter dan het vorige, want zo kom ik te weten waar ik zeker in de toekomst minder over ga schrijven. Ook hier antwoordde meer dan de helft dat er geen categorie is die zij (of hij) minder graag leest! travel, fashion en beauty zijn wel de  categorieën die het iets minder goed doen over het algemeen.

Waarom lees je mijn blog eigenlijk?

Oh wow, hoe vaak ik bij het lezen van jullie reacties een brede glimlach op mijn gezicht gehad heb… Zo heb ik volgens jullie een leuke schrijfstijl die erg geapprecieerd wordt, waardoor jullie zich vaak herkennen in mijn artikels. Hier een greep uit de vele complimentjes die ik gekregen heb (waar ik nu trouwens opnieuw van moet blozen)! Ik denk dat ik ze boven mijn bed ga inkaderen in geval van eerste hulp bij een opkomende blogdip!

Schermafbeelding 2016-04-29 om 20.34.51

Haha, die ‘omdat je mijn nicht bent’: good enough! Sharon?

Hoe zit het nu met de toekomst? 

Wat betreft  Vie de Julie 2.0, vroeg ik eerst waar je in de toekomst meer (of minder) over zou willen lezen. De onderwerpen die hier het vaakst aangehaald werden, waren lifestyle, beautytips en travel. Zo wouden jullie meer te weten komen over het studentenleven, mijn toekomst, mijn visie op de actualiteit, mijn favoriete adresjes in steden, muziekvoorkeuren, recepten,…. Zo kan ik nog wel even door blijven gaan. Al jullie suggesties voor artikels zal ik dus zeker verder uitwerken, waardoor ik het komende halfjaar al voldoende inspiratie heb. Bijna iedereen zei trouwens dat er niet echt een categorie was waarvan ze minder zouden willen lezen, wat ik heel erg positief vind!

Ik heb het gevoel dat de meesten al heel erg tevreden zijn over hoe Vie de Julie nu is en dat ze weinig zouden veranderen als ze dat konden (behalve de lengte van de artikelen voor meer leesplezier). Jullie houden nu eenmaal van de veelzijdige onderwerpen die nu op mijn blog te vinden zijn. Wat ik wel ga veranderen, is een wekelijkse vaste categorie! Dat lees je goed: binnen twee weken gaat mijn eerste vaste categorie van start: een weekoverzichtje van La semaine de Julie -dan wel met een minder cheesy titel, maar je begrijpt in ieder geval wat ik bedoel– in foto’s, waarin ik mijn favoriete momentjes van die week deel. Klinkt goed? Volgende week heb ik ieder geval al een galabal en een saunaubezoekje bij onze Noorderburen op de agenda staan!

Qua lay-out zal ik het nog even moeten doen met de huidige versie. De grote lijnen zitten wel al goed, maar het zal nog even duren vooraleer mijn nieuwe site -als in .be– operationeel zal zijn. Het voorlopige logo -zie hierboven- is wel al iets waar ik toch al heel tevreden over ben. Wat vind jij ervan?

Heel erg bedankt aan iedereen die de moeite heeft genomen om de enquête in te vullen! De vragen voor deze enquête vond ik bij Femke van Younique

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply justaxelle april 30, 2016 at 12:52 pm

  hahahahah ‘zonder cheesy titel’ 😀 doet ge goed Djuuulie!

  • Reply Vie de Julie april 30, 2016 at 12:58 pm

   Hahahaha!! Ja ik ben al aan het brainstormen rond iets catchy 😂

 • Reply justaxelle april 30, 2016 at 12:52 pm

  hahahahah ‘zonder cheesy titel’ 😀 doet ge goed Djuuulie!

  • Reply Vie de Julie april 30, 2016 at 12:58 pm

   Hahahaha!! Ja ik ben al aan het brainstormen rond iets catchy 😂

 • Reply Stefanie Tuerlinckx april 30, 2016 at 1:12 pm

  Vie de Julie 2.0, kom maar op 😀

 • Reply Stefanie Tuerlinckx april 30, 2016 at 1:12 pm

  Vie de Julie 2.0, kom maar op 😀

 • Reply xmodeorakelsx april 30, 2016 at 3:00 pm

  Duidelijk toch? Leuk dat veel bloggers het ingevuld hebben.

  • Reply Vie de Julie april 30, 2016 at 3:00 pm

   Ja heel leuk om te zien!

   • Reply xmodeorakelsx april 30, 2016 at 3:01 pm

    Ook leuk dat het werkt, je hebt er wel iets aan toch? 🙂

    • Reply Vie de Julie april 30, 2016 at 3:02 pm

     Ja inderdaad daarom, heb er superveel uit geleerd!

 • Reply Jenny mei 1, 2016 at 12:34 pm

  Top, kijk al uit naar de wekelijkse categorie zonder de cheesy titel! 😀

 • Reply Jenny mei 1, 2016 at 12:34 pm

  Top, kijk al uit naar de wekelijkse categorie zonder de cheesy titel! 😀

 • Leave a Reply