lifestyle, tag

Tag: #projectpositief

oktober 28, 2015
IMG_7415-0

Wat doe je als je even in een blog-dipje zit en dus nood hebt aan een positieve blogpost zonder te zeuren over het feit dat het al even geleden is? Juist ja, een leuke tag invullen! Ik ben eigenlijk niet zo’n tag-kind-of-girl maar toen ik deze tag tegenkwam bij Bydagmarvalerie werd ik meteen enthousiast. Dus heb je zin om wat levensvragen te bespreken, mij wat beter te leren kennen of gewoon nood hebt aan een vleugje positiviteit, lees dan zeker verder!

Wat is je favoriete quote en waarom?

‘Enjoy the little things in life, because one day you will look back and realize they were the big things.’ Omdat het gewoon boenk erop is. Vaak staan we niet genoeg stil bij kleine dingen of koesteren we de kleinere gebaren niet, terwijl je achteraf pas beseft hoe belangrijk die net zijn. Ik geloof dat iedereen wel zo’n bepaald ‘moment’ kan herinneren dat je altijd bij zal blijven? Het grootste compliment dat ik ooit gekregen heb van iemand is bijvoorbeeld een zin die mij altijd bij zal blijven. Ik hoor graag wat het jouwe is!

Welke droom zou je in je leven willen realiseren? Yes you can!

Iets wat ik altijd al gewild heb is om mijzelf voor een jaar in te zetten voor vrijwilligerswerk in het buitenland. Het helpen van arme of hulpbehoevende kinderen op welke manier dan ook spreekt me heel erg aan en ik hoop dat ik deze droom ooit mag waarmaken! Verder zou ik ook graag later een job vinden die op mijn lijf geschreven is en waarvoor ik -zonder koffie of twaalf wekkers- elke dag voor wil opstaan.

Wat betekent geluk voor jou?

Voor mij zit geluk in de kleine dingen. Geluk is nog vijf minuutjes in bed knuffelen met je vriend vooraleer je moet opstaan. Geluk is ’s avonds gezellig onder een dekentje kruipen. Geluk is verhalen over vroeger ophalen met de bijhorende foto-albums. Geluk is vaste kaartavonden met vriendinnen. Geluk is nieuwe mensen leren kennen. Geluk zit hem in de mensen en de wereld rondom je. Geluk is een oude vriendin nog eens terugzien. Geluk is de slappe lach krijgen tot je niet meer bijkomt. Geluk zit eigenlijk in alles, maar het is de kunst om je ervan bewust te zijn.

Wie kan jou ontzettend opvrolijken?

Dat zal mijn lief zijn. Zelfs zonder iets te hoeven zeggen of doen kan hij een brede smile op mijn lippen toveren, gewoon, omdat ik besef hoe graag ik hem zie. Als ik zit te piekeren, down ben of moet werken aan duizend-en-één taken tegelijk kan hij me altijd wat goede moed geven of tenminste de persoon zijn waarbij ik mijn hart even kan uitluchten met het nodige gesnotter.

Voor wat mogen we je ‘s nachts wakker maken?

Je mag mij altijd ’s nachts wakker maken voor sushi en voor een serieuze babbel over een gebroken hart of gewoon, omdat het kan. Of voor een onverwachte roadtrip natuurlijk! Iemand?

Waardoor kreeg je voor het laatst een lachbui?

Ik had vandaag nog de slappe lach omdat mijn vriend de slappe lach had. Zoiets werkt precies toch altijd aanstekelijk. Ik weet trouwens nog altijd niet waarom hij ineens het spontaan begon uit te proesten? Ik moet ook vaak lachen om zijn veel te flauwe humor. Hoe kan dat, dat ik dat toch na vijf jaar aan een stuk nog altijd grappig blijf vinden?!

Over welke prestatie ben je ontzettend trots?

Op zulke vragen voel ik me dus totaal een mislukkeling, haha! Naar mijn gevoel heb ik nog maar weinig prestaties in mijn leven kunnen afvinken. Iets waar ik wel trots op was was het feit dat de KU Leuven ooit één van mijn artikels (wat je trouwens hier en hier ook leest) overgenomen heeft op zijn blog. Verder ben ik ook wel tevreden over mijn studie-prestaties van vorig jaar!

 Welke boodschap zou je graag aan anderen willen meegeven?

Leer jezelf met al zijn of haar flaws te aanvaarden en vergelijk je daarin ook niet met anderen. Oké, je beste vriendin heeft misschien wel een killer-body, maar jij bent wel een echte keukenprins(es) of jouw eyeliner is altijd on fleek. Ik ben misschien mager, vergeetachtig en een stijve plank, maar ik kan wel goed schrijven en ik heb vaak oog voor detail. Ik ben echt veel gelukkiger geworden sinds ik mijzelf heb leren te accepteren en ik zou dat iedereen willen toewensen!

Wat vond jij van deze tag en waarover wil jij dat de volgende post over gaat?

Liefs, Julie

 

 

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply fulfillingdaydreamstonight oktober 31, 2015 at 5:30 pm

  Hele leuke tag! Ik ben trouwens op jouw blog terecht gekomen dóór dat artikel van de KU Leuven 🙂

  • Reply Vie de Julie oktober 31, 2015 at 11:27 pm

   Bedankt! En oh superleuk om te weten! 😘

 • Reply C'est Claire november 3, 2015 at 3:00 pm

  Onverwachte roadtrip? I’m in ! 🙂

 • Reply hernameiseva november 5, 2015 at 9:52 am

  Die quote klopt echt zo hard want geluk zit inderdaad in de kleine dingen! 😀 En voor die onverwachte roadtrip mogen ze mij ook wel wakker maken 😉

 • Leave a Reply